Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ev Yapımı Bir Paraşüt

Ev Yapımı Bir Paraşüt

Berrak Yurdakul

Yazarımızın “Ev Yapımı Bir Paraşüt” ve Senin Hakkında Yedi Şey Düşündüm” adlı iki kitabını da okudum. Birbirinin devam kitapları. Açık ara sağlam bir hayal gücü ve üzerine iyi kurgulanmış bir senaryosu var, aşırı çekici. Kitabın sayfalarını çevirdikçe kendinizi bir zihin eğitiminin içinde buluveriyorsunuz. Karakter kurgularını çok sevdim çünkü hemen kendi hayatımla bağ kurup onları kişiselleştirebildim. Beni kim öfkelendiriyor, kim huzur veriyor, ben nasıl bir yolculuktayım, ben kendimden neler bekliyorum gibi sorularla Madam Nono’nun yanına oturuverdim. Bakalım siz madamın yanına oturduğunuzda neler olacak!

Eğitim bitip normal hayatıma dönüp öğrendiğim çoğu şeyi unuttuğumda, Madam Nona’dan bir davet aldım. Beni Yedi yılda bir defa ve yalnızca yedi kişi için kapılarını açan gizemli bir manastır için…

Bu yolculuk için hazırdım, ellerini ellerimde hissettim. Sanki kitabın sayfaları yerine onun yumuşak ama yorgun ellerine dokunuyordum. Dedi ki;

“Gerçek mutluluk bir aktiviteyle gelmez. Gerçek mutluluk zihnin nasıl işlediğini anlamış olmaktan kaynaklanan huzurlu bir halle ve bu huzur sayesinde ulaşılan duygusal bir dengeyle gelir. Eğer temeldeki bu yanlışı düzeltmezsen hayaller ve hezeyanlarla dolu, çarpık, ikinci el bir hayat sürersin.”

Daha sayfaların başında böyle bir rest gelince korkmadım desem yalan olur ama bir karar vermem gerekiyordu. Bunu en baştan beri biliyor olamama rağmen beni harekete geçirecek o düğmeye basmaya korkuyordum. Artık manastıra gitmek ve yedi kadim sırrı öğrenmek için hazırdım. Bir kaç sayfa sonra yola çıkıyorum.

Sizde telefonunuzu sessize alıp, sırtınıza koyduğunuz yastığı kabartıp, yanınıza altını çizmek için bir kalem almayı unutmayın. Eşsiz bir yolculuk içinde senden sana akan birçok bilgi bulacaksınız.

  • Gerçek bir insan olmanın yedi şartı
  • Zihin gücünüzle bedeninizi ısıtmayı
  • Yürüyüş meditasyonu yapmayı
  • Ve daha neler neler…

Yorum yaz